Les Penyes d'en Salomó


08736 Font-rubí 

Història
Sembla ser que, antigament, al peu del penya-segat hi havia una vinya que se’n deia “d’en Salomó”, i d’aquí el topònim es va fer extensiu a les roques.
Pot sorprendre el fet de que hi hagués una vinya però cal pensar que avui en dia el paisatge és molt diferent, i a on abans hi havien feixes i vinyes ara hi ha un bosc espès de pins i alzines.
Des de fa pocs anys aquest indret és utilitzat per practicar l’escalada esportiva. Gràcies a una colla de la comarca aficionats a aquest esport, ara es pot fruir d’una cinquantena de vies equipades, facilitant l’escalada i podent-se assegurar a la paret de roca amb cordes.

Les Roques d’en Salomó
Quan arribem al peu de les Roques d’en Salomó, observem una paret de roca amplia i acinglerada. Arreu grans blocs de pedra esberlats s’amunteguen. Caiguts de d’alt mantenen a ratlla els pins i les alzines, formant una soleia que acull els caps de setmana excursionistes i escaladors. Cal continuar pel caminet, per que hi ha més per veure. Cal Travessar un petit bosquet d’alzines i pedres per trobar-se davant d’un espadat encara més alt i impressionant. Si ens enfilem a algun bloc de pedra podrem observar una bona vista panoràmica, Sant Martí, el Castellot de Castellví de la Marca i el mar.

Les parets de roca tenen ben bé una vintena de metres, són completament verticals i l’erosió de l’aigua sobre la pedra calcaria mostra formes capritxoses en alguna banda. 
Sorprèn que en un lloc tant amagat i solitari s’hi pugui trobar algú, doncs de bon matí o cap al tard, quan el sol no castiga tant, molts aficionats de la comarca s’hi troben per practicar l’escalada esportiva. Si estem de sort també podrem fruir de la companyia dels esparvers, que sobrevolen aquesta zona. Molts metres amunt, alineats amb la carena, resten quiets a la mercè d’alguna corrent d’aire.

Com arribar-hi
Les roques o penyes d’en Salomó es troben amagades dins el bosc, a la cara sud del puig del Castellot. Es poden observar des de la Font del Llinars o des de la Plana de la Pineda situada a l'altra banda de la riera de la Font del Llinars, a la carena oposada de la vall.
Si partim del nucli històric de Font-rubí, ens hem de dirigir al Coll de la Barraca. Hem d'agafar el primer camí que remunti el bosc a mà dreta. Recorreguts uns dos-cents metres, cal agafar un corriol que puja per entre els pins també a mà dreta. S'ha de seguir recta un bon tros sense desviar-se per cap dels caminets que es creuen, fins que arribem a l'indret.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 25-02-2020 15:11